Senaste nytt från TT i Borås

Tonårsförälder

Erik och Marie är ett ungt kärlekspar. De går båda i nian och är 15 år gamla. har upptäckt att Marie är Marie blir orolig och nervös inför det ofattbara; ett barn växer i hennes . Det betyder att paret gemensamt sitt första . Nu skall snabba fattas. De lägger sig i. Alla tycker att paret är alldeles för unga för att fatta ett så viktigt beslut själva. Alla har en åsikt – men för det unga paret är nästintill obefintligt. Maries mamma blir så upprörd över situationen att hon kastar ut sin egen dotter från hemmet. Maries tillflykt blir pojkvännens lilla rum. Så kallar föräldrarna till de båda ungdomarna till ett gemensamt med . Syftet är att tillsammans tala paret till rätta. Självklart måste något göras, för ett skulle förstöra de ungas De vuxna samtalar ivrigt när ungdomarna kliver in i rummet. De håller varandra hårt i handen. Erik och Marie tittar med stadig blick på sina föräldrarna när Erik öppnar sin mun och säger,

– Vi har bestämt oss, vi skall behålla barnet!

Wow! Vilken kille. Vilken tjej. Vilket par! Hur gick det då för dem, blev det någon ? Ja, om du frågar mig så gick det strålande. Tack, ! Tack, ! Tack vare ert kloka beslut så lever jag i dag!

Tips; gläd dig med mig i dag, jag fyller år!

Detta inlägg är även publicerat på intressant.se.

5 kommentarer

 1. Camilla Gillberg

  Många grattiskramar från Gillbergs! Vi önskar dej en underbart härlig födelsedag 🙂 (Och så hoppas vi att ni har en fantaslisk semester :-))

 2. Emmzy

  Vad glad jag blir av ditt inlägg, och ett stort grattis i efterskott. Tänk hur mycket dessa beslut kommer att innebära. Diskussionen angående unga föräldrar pågår ständigt, unga mammor bloggar och får slag efter slag rätt i ansiktet, men det är inte många som säger; ÅH VAD DUKTIGA NI ÄR, SOM VISAR OMVÄRLDEN ATT NI INTE ÄR SÄMRE FÖRÄLDRAR FÖR ATT NI ÄR UNGA. Självklart finns många frågor angående hur unga föräldrar ska klara sig praktiskt, men kärleken till barnet blir ALDRIG mindre för att föräldrarna är unga. Tänk, det finns så många ”äldre” föräldrar som också har det mycket svårt praktiskt. Men ett barn ska byggas utav kärlek. Oj, nu förde jag en diskussion med mig själv.. Ville bara säga att jag blir GLAD när människor talar för det positiva, och det gjorde ju du i ditt inlägg.. Minst sagt 🙂 ha det så bra!

 3. Tovan

  Tusen tack! Ni gör mig sååå glad, tack!

 4. Kenth Lundqvist

  Grattis kära Tovan!

  • Tovan

   Tusen tack fina du! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Tovan tycker

Tema av Anders NorenUpp ↑