Senaste nytt från TT i Borås

VIP

Välkommen till Restaurang Renässans och en glittrande lyxig mingelafton med chokladprovning, föredrag och boksignering!

Kom och träffa chokladdrottningen, kakaoplantageägaren och författaren Anna-Sofia Winroth från Gefle Chocolaterie. Prova hennes lyxiga choklad – god för gom, människa och miljö. Ta del av kalla fakta om kakaoindustrin och ställ dina frågor. Anna-Sofia debuterar i år med spänningsromanen Gudarnas föda – den som dödar. Boken bygger till stora delar på verkligheten, utspelas på Haiti, USA och Sverige och ger en otäck bild av verklighetens kakaoindustri. Själv lever Anna-Sofia under hot från maffian.

Träffa också barnambassadör Tovan Thåst med uppdrag för UNICEF, Barnbandet, KSAN, Folkhälsoinstitutet och Rädda Barnen. Tovan arbetar med att FN:s barnkonvention skall spridas, efterföljas och göras till lag. Fira FN-dagen med Anna-Sofia och Tovan, en speciell dag då den också utgör starten för deras gemensamma arbete: Kampen för att all choklad skall bli rättvis och att kakaobönderna ska få rätt betalt. Kampen för att regnskogen ska bevaras. Kampen för att allt barnarbete ska bort.

Tips; du kan hjälpa till! För varje exemplar av boken Gudarnas föda – den som dödar, kommer ett barn på Haiti frå en egen skrivbok. Fint kampanjpris utlovas!

Anna-Sofia Winroth och Tovan Thåst

Författaren Anna-Sofia Winroth och barnambassadör Tovan Thåst.

Medverkande: Anna-Sofia Winroth och Tovan Thåst
Datum: FN-dagen – onsdagen den 24 oktober 2012
Tid: 17.30-19.00
Plats: Restaurang Renässans i Borås
Kostnad: Fri entré och chokladprovning, dryck till försäljning

2 kommentarer

 1. Marcos Nordgren

  Hej mitt namn är Marcos Nordgren och jobbar för nuvarande med en förening av småjordbrukare som producerar kakao i bolivianska Amazonas. Mitt intresse är att hjälpa de att hitta köpare som vill handla direkt från deras förening och är beredd att betala ett rättvist pris för ett kakao (böner eller kakaomassa) av hög kvalitet som är producerat av småbondfamiljer, är ekologiskt odlad (även om för nuvarande inte finns en formelt certifiering), och som dessutom bidrar till att behålla rengskogen på plats. Föreningen plockar och procesar också viltkakao, förekommande nuturligt i Amazonzas Jungeln, och kan även erbjuda kakaoböner av högkvalitet och vild ursprung.

  Jag vill fråga om du kan på något sätt hjälpa oss att identifiera potenciella köpare så att de kan komma i kontakt med oss och förhandla ett eventuelt besök/beställning av kakao böner eller kakaomassa.

  Hälsningar

  Marcos Nordgren

  • Tovan

   Hej Marcos!

   Glad och varm i hjärtat över din respons. Självklart kolla jag upp samarbete. Vi håller kontakt. Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Tovan tycker

Tema av Anders NorenUpp ↑